Забатаченият с години проблем с недостига на места в детските ясли

...
Забатаченият с години проблем с недостига на места в детските ясли
Коментари Харесай

Родители протестират заради липсата на места в детските градини

Забатаченият с години проблем с дефицита тук-там в детските ясли и градини в София за следващ път изкара на улицата десетки родители. Протестът им започна днес в 16 ч. пред постройката на Столичната община, като ще продължи до 20 ч. Викове " Оставка " огласят пространството на " Московска 33 ". По остарял бит от общината не се трогват изключително, а часове преди митинга столичният кмет Йорданка Фандъкова демонстрира колко " интензивно " се работи по казуса, като отиде да инспектира новострояща се детска градина.

Основната причина за родителското неодобрение е, че и т.г. след първото класиране на 17 май, което бе белязано от недоразумения и кавги, над 10 000 деца останаха без места в детските ясли и градини.

" Само неистини и обещания за нови места, нови градини. Всичко е неистина и машинация.  И нашите деца още веднъж вървят по частни градини, частни ясли или би трябвало да се заплаща на някого, с цел да ги гледа. Работа не се прави за поредна година, това ли е демографията ", възмущават се родители пред БНР.
" На родителите им омръзна да слушат обещания и извинения, желаят някакви дейности, а няма стъпки в тази посока ", разяснява пред " Дневник " и Саня Конакчиева от Сдружение " Настоящи и бъдещи майки. Според нея градежът на детски градини просто не е приоритет за Следствен отдел към окръжна прокуратура.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР